Ειδικά Μαθήματα

Σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές-κέντρα Ξένων Γλωσσών - Εργαστήρια - Αθλητικά Κέντρα παρέχουμε υποστήριξη:

Επιπλέον, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αναλαμβάνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φροντιστηρίου την προετοιμασία μαθητών στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ & ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ολιγομελή τμήματα: από 1 έως 4 άτομα

Το Γραμμικό σχέδιο είναι οι βασικές σχεδιαστικές αρχές κατά τη διεθνή γλώσσα επικοινωνίας, που αργότερα θα εξελιχθούν σε Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Η σχεδίαση γίνεται πάνω σε χαρτί με κατάλληλα όργανα και υλικά σχεδίασης και αποτελεί μία δημιουργική δραστηριότητα, που η γνώση και κατάκτησή της χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και αγάπη.

Ο σκοπός του μαθήματος είναι να αντιλαμβάνονται και να αναπαριστούν, οι μαθητές, με τη βοήθεια των βασικών αρχών του σχεδίου, γεωματρικά σχήματα και μορφές, σύμφωνα με τις καθιερωμένες συμβάσεις.

Επιδιώκουμε να φτάσουν σε οπτική επικοινωνία με το σχέδιο και να μπορέσουν να αναπτύξουν τις προσωπικές του ικανότητες μέσα από αυτό. 

Στο Ελεύθερο σχέδιο διδάσκεται η μεθοδολογία για τον σχεδιασμό συνθέσεων από διάφορα αντικείμενα, οι οποίες παρουσιάζονται μπροστά στους μαθητές ως θέματα σχεδίασης.

Κατά την διάρκεια της διδασκαλίας οι μαθητές μαθαίνουν να μετρούν, να αποδίδουν σωστές αναλογίες να λαμβάνουν υπόψη τους την προοπτική, να παράγουν διαφορετικές τονικές διαβαθμίσεις του γκι, να βελτιώνουν τον τρόπο και την ποιότητα της γραφής τους, ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που είναι προϊόν συνεχούν προσπάθειας και εξάσκησης. 

Η διδασκαλία στο γραμμικό και στο ελεύθερο σχέδιο είναι τόσο ομαδική όσο και προσωπική. Ο μαθητής μαθαίνει μέσα από τα δικά του σχεδιαστικά θέματα αλλά και από τα θέματα των υπόλοιπων σπουδαστών, που δεν είναι πάντα ίδια και σχετίζονται άμεσα με την ανάγκη για βελτίωση του καθενός.

Σε ομαδικό επίπεδο οι σπουδαστές παραδειγματίζονται, συμβουλεύονται αλλά και έχουν την δυνατότητα να αποφεύγουν λάθη που επισημαίνονται στην τάξη.

Η διδασκαλία περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εξάσκηση και η διανομή του εκπαιδευτικού υλικού γίνεται σταδιακά και σε εβδομαδιαία βάση μέσω έντυπου υλικού.

 

Γραμμικό σχέδιο

 

 


 

 

Ελεύθερο σχέδιο