- Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2018

 Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

 

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων (Κισσάβου 11), στις 5.00 μ.μ. με την ακόλουθη θεματολογία: α) το Εξεταστικό σύστημα & σωστή επιλογή σπουδών, β) ενημέρωση γονέων σχετικά με την πρόοδο των μαθητών.

 

Με αφορμή τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν και τη φετινή χρονιά θα θέλαμε να αποκτήσετε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο σε θέματα που αφορούν το Εξεταστικό Σύστημα όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σωστής επιλογής σπουδών. Για το λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.

 

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιείται ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Χρήστο Ταουσάνη, Διδάκτορα Α.Π.Θ., σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της ομότιτλης σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

Ο Δρ Ταουσάνης θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις νέες αλλαγές και όλες τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα επιστημονικά πεδία, με πλήρη αναφορά στη νέα κατανομή των τμημάτων. Επιπλέον, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες της επιστημονικής ομάδας της EMPLOY, οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλυθούν όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’ τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου σε θέματα όπως:

  • Τα τμήματα του μηχανογραφικού και οι προοπτικές των αποφοίτων
  • Η σημερινή αγορά εργασίας και οι δυσκολίες στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος
  • Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομική Ακαδημία, Πυροσβεστική Ακαδημία, Εμπορικό Ναυτικό
  • Το Νέο Λύκειο και το Νέο Εξεταστικό Σύστημα
  • Επιλογή νέων ομάδων προσανατολισμού και νέων επιστημονικών πεδίων
  • Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας 
  • Εγκυκλίους  που αφορούν υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων (μετεγγραφές, αθλητές, σοβαρές παθήσεις, κτλ)
  • Το δεύτερο μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια της Κύπρου
  • Νέες τάσεις στην αγορά εργασίας
  • Επαγγέλματα του μέλλοντος, Καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις

 

 

Τέλος ο Σύμβουλος θα απαντήσει στις δικές σας ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σας αναφορικά με τις Πανελλήνιες, τις Σχολές και τα Επαγγέλματα. 

 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνάντηση γονέων-καθηγητών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητήσετε αναλυτικά με τους καθηγητές για την επίδοση και την πρόοδο των μαθητών.

 

Θεωρούμε πως η παρουσία σας σε μια τέτοια εκδήλωση κρίνεται απαραίτητη.

 

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση του Ομίλου Φροντιστηρίων ΘΕΜΑΤΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

Social Media

Φόρμα Επικοινωνίας

Εαν δεν μπορείτε να μας καλέσετε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.